måndag 28 oktober 2013

INDISK LAMMFÄRS MED SPENAT

Det här tar aningen längre tid än 30 minuter, men det blir väldigt gott. Det brukar dessutom uppskattas av hela familjen, såväl barn som vuxna.

600 g lammfärs
1 gul lök
2 msk smör eller ghee
1 msk god curry
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk mald kardemumma
1 msk tomatpuré
1 dl passerade tomater
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
400 g fryst bladspenat, tinad
1 dl grekisk yoghurt

1. Finhacka löken, bryn med smör och kryddor ett par minuter, sedan i med vitlök och lammfärs. Fräs 5-6 minuter.
2. I med tomatpurén, rör runt, sedan i med tomaterna och vattnet. Låt puttra under lock i 15 miunter.
3. Krama ur så mycket vatten som möjligt ur spenaten, och grovhacka. Blanda ner i grytan. Låt puttra 5 minuter.
4. Blanda i yoghurten, rör om och servera med basmatiris och eventuellt mango chutney och pappadoms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar