Det här tar aningen längre tid än 30 minuter, men det blir väldigt gott. Det brukar dessutom uppskattas av hela familjen, såväl barn som vuxna.
600 g lammfärs
1 gul lök
2 msk smör eller ghee
1 msk god curry
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk mald kardemumma
1 msk tomatpuré
1 dl passerade tomater
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
400 g fryst bladspenat, tinad
1 dl grekisk yoghurt
1. Finhacka löken, bryn med smör och kryddor ett par minuter, sedan i med vitlök och lammfärs. Fräs 5-6 minuter.
2. I med tomatpurén, rör runt, sedan i med tomaterna och vattnet. Låt puttra under lock i 15 miunter.
3. Krama ur så mycket vatten som möjligt ur spenaten, och grovhacka. Blanda ner i grytan. Låt puttra 5 minuter.
4. Blanda i yoghurten, rör om och servera med basmatiris och eventuellt mango chutney och pappadoms.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar