När man köper bacon idag så är det faktiskt så att bacon från de flesta stora märkena inte är rökt, utan man har tillsatt s.k. rökarom. I branschen råder det ganska delade meningar om detta verkligen är okej eller inte. Vissa menar att detta är att fuska medan andra menar att det bara är en annan, bättre metod än att röka. En ny lag från 2011 tvingar tillverkarna att uppge om deras bacon innehåller rökarom. Bacon från exempelvis Scan, ICA och Garant gör det, medan bacon från Tulip är rökt på riktigt. Hur som helst, jag tycker nog att mitt bacon ska vara rökt på riktigt, så mitt råd är att försök få tag på KRAV-märkt bacon, eller ännu bättre, köp det från din lokale kötthandlare!
600 g spaghetti
1 lök
250 g bacon, grovhackat
2 vitlöksklyftor, finhackade
6 fina ekologiska tomater
en näve mynta, grovhackad
2 mask kapris
olivolja
salt, svartpeppar
1,5 dl riven parmesan
1. Fräs löken och vitlök i olivolja ett par minuter, sedan i med bacon, stek 4-5 minuter. Låt detta sedan rinna av på hushållspapper.
2. Dela tomaterna i kvartar och fräs med salt, låt puttra 5-6 minuter. Slå sedan i lök- och baconblandningen, kapris och mynta och sjud ytterligare 5 minuter.
3. Koka pastan enligt anvisningarna.
4. Slå av pastavattnet och blanda pastan med baconblandningen och servera med osten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar