Jag utlovade ju recept på ndujan jag köpte från Matilda, så här kommer det. Nduja är en kalabrisk specialitet, en fläskkorvsblandning som kan köpas färsk, men den jag använt är på burk. Den har en härligt fläskköttig smak kryddat med mycket peperoncini.
En enkel variant är ja bara att göra en enkel bruschetta, rosta ett gott surdegsbröd, och bred på nduja. Lägg på skivor av en god tomat, lite olivolja och salt, mycket gott. Men starkt, nduja är ingen lek.
Ett annat är med pasta, penne passar, de suger upp såsen bra.
500 g penne
1 liten finhackad röd paprika
1,5 dl torrt vitt vin
1 burk goda krossade tomater
15 g nduja
olivolja
salt
färskriven pecorino
1. Värm olivolja i en panna, fräs paprikan ett par minuter. I med ndujan, blanda runt och slå i vinet. Låt det koka ihop.
2. Slå i tomaterna och salta. Låt puttra i cirka 15 minuter.
3. Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. När allt är klart, slå av pastavattnet, blanda pasta och sås, lägg upp, strö över osten, klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar