Grönkål finns det gott om så här i jultider, men ibland kan det vara svårt att komma på vad man kan göra med den, förutom grönkålssoppa så klart. Här är en enkel och god variant, det går lika bra med till exempel biff eller fläskkarré. Att jag tog flankstek berodde på att jag hittade en bit i frysen.
300 g flankstek
ett grönkålsstånd
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
lite salt och peppar
1 dl majskorn
rapsolja
1. Om du tar frysta majskorn, koka desssa 5 minuter.
2. Strimla köttet och woka det klart i rapsolja, lägg åt sidan.
3. Ta bort stammen från grönkålen, grovhacka kålen och woka i olja tillsammans med vitlöken, kålen ska fortfarande vara lite krispig.
4. Blanda i köttet och majsen och rör runt.
5. Servera med nudlar eller ris, sweet chilisås och Sriracha-sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar