Äntligen finns det blodapelsiner igen, så då bjuder vi på ännu ett av våra Sicilieninspirerade favoritrecept.
500 g linguine
3 blodapelsiner
en näve bladpersilja
2 brödskivor, gärna surdeg
3 vitlöksklyftor
2 burkar sardiner i god olivolja
olivolja
salt, svartpeppar
1. Sätt ugnen på grill. Finhacka vitlöksklyftan och stek i olivolja med de grovhackade brödskivorna.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Skala och filea apelsinerna.
4. Lägg sardinerna på ett fat och grilla i ugnen tills de börjar fräsa, cirka 5 minuter.
5. När pastan är klar, slå av vattnet och blanda den med brödsmulorna, sardinerna, grovhackad persilja och apelsiner. Servera med svartpeppar.
Det får bli årets sista recept. Nu önskar vi Gott Nytt År med Christmas At The Airport från Nick Lowes nya julskiva!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar