Fräsch och snabblagad curry med mycket smak som lyfts ytterligare av att man toppar med färsk koriander vid serveringen. Du kan ju välja själv hur stark du vill ha den. Ett plus är att barnen brukar älska detta!
6 hg laxfilé
en stor lök
rapsolja
1/2 msk svarta senapsfrön
1 eller 2 färska chilifrukter
1/2 msk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 msk malda korianderfrön
1 msk tamarindpasta
1 burk hela tomater
1 dl vatten
2 dl kokosmjölk
salt, svartpeppar
1. Skär laxfilén i kuber.
2. Finhacka löken och bryn i oljan. När den fått lite färg, slå i kryddorna inklusive chilin. Låt fräsa någon minut.
3. Slå i tomaterna, vattnet och rör ner tamarindpastan. Sjud i 10 minuter.
4. Slå i kokosmjölken, salta och peppra lite. Låt detta sjuda 5 minuter.
5. Lägg försiktigt i laxkuberna och sjud ytterligare 5-7 minuter tills laxen är klar.
6. Servera med jasmin- eller basmatiris och färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar