Vackert grönt och fräscht! Använd gärna kycklinglårfilé, den absolut godaste biten på kycklingen. Den blir inte torr, som kycklingfilé lätt kan bli.
400 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk honung
1 tsk finhackad ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
6 vårlökar, grovhackade
1 röd chili
1 morot, strimlad
en halv röd paprika, strimlad
1 pak choy, grovhackad
4 msk tamarisoja
2 msk sesamolja
skal och juice från en lime
en näve färsk koriander
50 g osaltade cashewnötter
raps- eller jordnötsolja
1. Hetta upp woken och rosta cashewnötterna ett par minuter i torr panna.
2. Slå i lite olja, lägg i kycklingen och woka ett par minuter. Slå i honungen och woka klart kycklingen, lägg den sedan åt sidan.
2. Slå i mer olja i woken och stek vitlöken, ingefära och chili i cirka 15 sekunder. I med övriga grönsaker och stek ett par minuter, de ska fortfarande vara krispiga.
3. I med kycklingen, limen, sojan och sesamoljan, blanda runt.
4. Servera med basmatiris eller nudlar, strö över färsk koriander och cashewnötter.
Lät gott.
SvaraRadera