torsdag 23 januari 2014

WOKAD KYCKLING MED LIME OCH CASHEWNÖTTER

Vackert grönt och fräscht! Använd gärna kycklinglårfilé, den absolut godaste biten på kycklingen. Den blir inte torr, som kycklingfilé lätt kan bli.

400 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk honung
1 tsk finhackad ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
6 vårlökar, grovhackade
1 röd chili
1 morot, strimlad
en halv röd paprika, strimlad
1 pak choy, grovhackad
4 msk tamarisoja
2 msk sesamolja
skal och juice från en lime
en näve färsk koriander
50 g osaltade cashewnötter
raps- eller jordnötsolja

1. Hetta upp woken och rosta cashewnötterna ett par minuter i torr panna.
2. Slå i lite olja, lägg i kycklingen och woka ett par minuter. Slå i honungen och woka klart kycklingen, lägg den sedan åt sidan.
2. Slå i mer olja i woken och stek vitlöken, ingefära och chili i cirka 15 sekunder. I med övriga grönsaker och stek ett par minuter, de ska fortfarande vara krispiga.
3. I med kycklingen, limen, sojan och sesamoljan, blanda runt.
4. Servera med basmatiris eller nudlar, strö över färsk koriander och cashewnötter.

1 kommentar: