Salsiccia är en italiensk färsk fläskkorv, som äntligen börjar synas allt mer ute i butikerna, även i mindre städer. Det går INTE lika bra med någon svensk “salsicciavariant”. Försök få tag på sorten som har fänkålsfrö iblandat. OK, den här tar något längre tid, men det är det värt!
1 burk gröna linser
1 1/2 tsk salt
1 fänkålsstånd, helst med mycket dill kvar
3 1/2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 morot, i tärningar
1/2 tsk fänkålsfrön
600 g salsiccia
0,5 dl vitt vin
3 msk grovhackad bladpersilja
1/2 tsk svartpeppar
1 msk rödvins- eller sherryvinäger
extra olivolja att slå på när allt är klart
1. Skiva fänkålen, spara dillen. Fräs i olja, i med morötterna, fänkålsfröna. Låt sjuda under lock cirka 10 minuter.
2. Ta bort skinnet från korven och grovhacka den. Fräs i en annan panna ett par minuter, slå i vinet, låt sjuda i cirka 10 minuter.
3. Slå av vattnet från linserna, skölj och häll dem i grönsaksblandningen. Blanda i persiljan och vinägern, peppra. Blanda i korven och värm. Servera med kokt potatis och garnera med fänkålsdillen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar