Äntligen vår och nu finns nässlorna, redo att plockas. Försök att plocka innan de blivit för stora och se till att ha handskar på bara. Här är två enkla och underbara recept.
Ca 1 l nässlor
0,5 l vatten
0,5 l ekologisk grönsaksbuljong
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
salt, vitpeppar
2 hårdkokta ägg
1. Förväll nässlorna genom att sjuda dem i 0,5 l vatten i 5 minuter.
2. Sila av vattnet, och spara det. Grovhacka nässlorna.
3. Smält smöret i en kastrull, och vispa i mjölet. Späd med nässelspadet och slå i buljongen. Låt koka ett par minuter.
4. Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med ägghalvor.
4. Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med ägghalvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar