Orecchiette passar bra här, de suger upp såsen med kålen och brödsmulorna bra.
500 g orecchiette
en stor näve grönkål, svartkål eller savoykål.
2 dl brödsmulor
3 vitlöksklyftor, finhackade
4 sardellfiléer, grovhackade
1 eller 2 peperoncini
smör
olivolja
salt, peppar
parmesanost
1. Koka kålen mjuk i vatten, cirka 5 minuter. Häll av, men spara vattnet, låt svalna, och torka lite.
2. Fräs brödsmulorna i olivolja ett par minuter. Lägg i hälften av vitlöken och fräs till brödsmulorna blir gyllenbruna. Salta och låt svalna på ett hushållspapper.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i det sparade vattnet som du kokat kålen i.
4. I en stekpanna, fräs saredellerna, peperoncinin och resten av vitlöken i smör ett par minuter. Lägg i kålen och rör runt tills all kål blivit varm. Salta och peppra.
5. När pastan är klar, häll av, men spara 0,75 dl av kokvattnet, som du häller i kålblandningen.
6. Blanda pastan med kålblandningen och hälften av brödsmulorna.
7. Servera med en god olivolja, parmesan och resten av brödsmulorna. Fantastico!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar