Enkel och snabb rätt, som passar barnen, men se upp med chilin! Jag använde frysta ekologiska majskorn. Jag kokade upp vatten, drog av plattan, och lät majsen ligga 2 minuter, innan jag hällde av vattnet.
Majsplättar
6 dl majskorn
2 ägg
5 msk majsmjöl
1,5 dl riven parmesan
0,5-1 röd chili
salt
Limeyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
skal från en lime
saft från en halv lime
salt
1. Börja med majsplättarna. Blanda alla ingredienserna i en mixer. Smaka av med salt. Låt stå.
2. Blanda ihop yoghurten med limeskal och limesaft. Smaka av med salt.
3. Värm rapsolja i en stekpanna och ta tre-fyra matskedar smet till varje plätt. Stek tre-fyra minuter per sida.
4. Servera med yoghurt, limeklyftor, goda tomater och färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar