torsdag 30 oktober 2014

PILAFFRIS MED GRÖNKÅL

 
 
Pilaffris är så mycket godare än vanligt ris att ha till fisk, en köttbit eller en god korv. Man kan också äta det som det är. Man kan välja själv vilken kryddsättning man vill ha. Grönkål är ju i säsong, så det har jag använt här tillsammans med spiskummin och korianderfrön. Andra varianter är med kanel, fänkål, gurkmeja, pinjenötter, majskorn etc.

3 dl basmatiris

ett par rejäla nävar svart- eller grönkål (färsk spenat funkar också)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 morötter, slantade
1 msk spiskumminfrön, malda
1 msk korianderfrön, malda
1 dl sultanarussin
färsk mynta

1. Skölj riset noga.
2. Blötlägg russinen i hett vatten i 15 minuter.
3. Fräs lök och vitlök i olivolja 5-6 minuter. Läg i kryddorna och fräs någon minut till.
4. Häll i riset, morötterna och grönkålen, rör runt och fräs ett par minuter.
5. Häll på en god ekologisk vegetarisk buljong, rör runt, lägg på ett lock och låt puttra cirka 12 minuter.
6. Blanda ner de avrunna russinen och garnera med färsk mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar