Lite crunchy och god pastarätt. Hasselnötterna kan rostas i förväg.
500 g orechiette
1 zucchino
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 peperoncino
1 msk citronjuice
1 dl färskriven parmesan
0,5 dl rostade hasselnötter, grovhackade
0,5 dl färsk mynta, grovhackad
50 g smör
olivolja
salt, svartpeppar
1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna, låt svalna, hacka grovt.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara 1,5 dl av vattnet.
3. Under tiden, fräs zucchinon i olja på medelvärme några minuter. Lägg i vitlöken och peperoncinon och fräs ytterligare 2 minuter.
4. Tillsätt 1,5 deciliter av pastavattnet och smöret, salta och peppra och rör runt. Tillsätt den avrunna pastan till såsen och rör om. Tillsätt så citronsaften, myntan och osten. Rör om och servera med ytterligare parmesan!
1 zucchino
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 peperoncino
1 msk citronjuice
1 dl färskriven parmesan
0,5 dl rostade hasselnötter, grovhackade
0,5 dl färsk mynta, grovhackad
50 g smör
olivolja
salt, svartpeppar
1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna, låt svalna, hacka grovt.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara 1,5 dl av vattnet.
3. Under tiden, fräs zucchinon i olja på medelvärme några minuter. Lägg i vitlöken och peperoncinon och fräs ytterligare 2 minuter.
4. Tillsätt 1,5 deciliter av pastavattnet och smöret, salta och peppra och rör runt. Tillsätt den avrunna pastan till såsen och rör om. Tillsätt så citronsaften, myntan och osten. Rör om och servera med ytterligare parmesan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar