Det här receptet är inget för den som inte gillar kokos. Dessutom tar det lite längre tid än 30 minuter, men OM du gillar kokos är det definitivt värt väntan.
6 kycklingbröstfiléer, skurna i kuber
1 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
0,5 tsk malen spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk malna korianderfrön
1 dl kokosflingor
1 tsk salt
2 msk kokosolja
Till mango- och avokadosalsan:
1 avokado, skuren i kuber
1 mango, skuren i kuber
2 msk hackad färsk koriander
0,5 rödlök, finhackad
1 röd chilifrukt, finhackad
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg kycklingen i en bunke med kokosmjölken, ställ åt sidan.
3. Gör salsan, blanda alla ingredienser och ställ i kylen.
4. Blanda kokosmjöl och kryddor och lägg på en tallrik.
5. Lägg kokosflingorna på en tallrik.
6. Vänd kycklingkuberna först i mjölblandningen och sedan i kokosflingorna. Lägg sedan i en smord ugnsform.
7. Ringla kokosoljan över kycklingkuberna och kör sedan kycklingbitarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 20 minuter.
8. Servera med salsan och ris eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar