tisdag 1 september 2015

PASTASALLAD MED KRABBA, CHILI OCH GRAPEFRUKT


 
 
Fräsch sallad med härlig syra och chilisting. Den här salladen kan också göras som en liten förrätt, skippa bara pastan.

400 g pasta, t. ex. farfalle eller fusilli
2 röda grapefrukter, skalade och filéade
2 burkar gott krabbkött, eller köp färska krabbklor och ta ut köttet
2 röda chilifrukter, finhackade
1 näve färsk basilika, grovhackad
lite fräsch sallad
olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, låt svalna.
2. Häll av krabbköttet och lägg i en bunke  tillsammans med chilin och basilikan. Pressa över 2 matskedar grapefruktsaft och 4 matskedar olivolja. Salta.
3. Skala och filéa grapefrukterna, lägg filéerna i en bunke och pressa över resten saften. Blanda i salladsbladen och 2 matskedar olivolja.
4. Blanda pastan med grapefrukt- och salladsblandningen och toppa med krabbköttsblandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar