Mexikansk mat är inte bara tacos, enchiladas eller tamales, det är mycket mer. Här är en köttgryta med kaktus, serranochili och tomatillos, som tar halva söndagen att laga, men det är det värt. Inlagd kaktus, serrano och tomatillo kan du köpa här och här.
0,6 kilo högrev, skuren i mindre bitar
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g inlagda kaktusblad, väl sköljda och grovhackade
200 g tomatillos på burk, väl sköljda och grovhackade
3 serranochilis, färska eller på burk, urkärnade och finhackade
2 msk tomatpuré
2,5 dl god köttbuljong
salt, svartpeppar
färsk koriander
majsolja
1. Bryn köttbitarna lite i majsolja, lägg i en tjockbottnad gryta.
2. Bryn lök och vitlök, lägg detta också i grytan.
3. I med kaktus, tomatillo, tomatpuré, chili, buljong och lite salt i grytan. På med lock och låt puttra 2,5-3 timmar, tills köttet är mört och faller isär.
4. Smaka av med salt och peppar, servera med ris, färsk koriander och mexikansk öl. Mmm, bueno!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar