fredag 6 november 2015

SPAGHETTI MED KÖTTFÄRSSÅS PÅ KALKON


 
 
Jag köpte kalkonfärs för första gången, och det var riktigt gott. Jag skulle egentligen haft kycklingfärs i det här receptet men det blev väl så gott med kalkon.

500 g spaghetti
400 g kalkon- eller kycklingfärs
1 medelstor lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk torkad oregano
2 msk torkad dragon
1 dl vitt vin
1 burk goda körsbärstomater
salt, svartpeppar
olivolja
färskriven parmesan

1. Fräs lök, vitlök, oregano och dragon i olja 4-5 minuter.
2. I med färsen och fräs på medelhög värme 6-7 minuter.
3. I med vinet och låt koka ihop ett par minuter.
4. I med tomaterna, salt och peppar och låt sjuda cirka 15 minuter, tills såsen tjocknat.
5. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.
6. Häll av pastan och blanda ordentligt med såsen.
7. Servera med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar