måndag 25 april 2016

MALFATTI


 
 
Malfatti är lite grann som potatisgnocchi, men utan potatis. Man har ricotta istället, och här har vi också färsk spenat i. Man kan även tänka sig svart- eller grönkål eller kanske mangold. Malfatti betyder dåligt gjorda, så det spelar ingen roll hur de ser ut.

250 g färsk ricotta
500 g spenat, sköljd, förvälld, avrunnen och grovhackad
1 ägg
125 g färskriven parmesan
250 g vetemjöl
100 g smör

1. Förväll spenaten, koka den 2 minuter. Låt svalna, krama ur vattnet och grovhacka.
2. I en bunke, mixa ricottan med 50 g mjöl, spenaten, ägget, parmesanosten, salt och peppar.
3. Strö ut mjöl på bänken, forma och rulla smet till lagom stora bollar i mjölet. En valnöts storlek kanske är lagom.
4. Lägg malfattin på en mjölad bricka eller liknande.
5. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i malfattin, de är klara när de flyter upp till ytan.
6. Häll försiktigt ut vattnet och servera malfattin med smält smör, mer parmesanost och eventuellt ett par droppar färskpressad citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar