fredag 8 april 2016

CAJUN DIRTY RICE


 
 
Jag kom på hur länge sedan det var jag lagade cajun-mat, och kom då att tänka på detta, en rätt som går ganska fort att göra. Annars kräver ju de traditionella rätterna från Louisiana som jambalaya, gumbo och etouffée med flera ganska lång tid. Här har vi med den i cajunköket så viktiga heliga treenigheten, lök, paprika och bladselleri.

300 g kycklinglever, grovhackad
300 g fläskfärs
1 gul lök, finhackad
1 grön paprika, grovhackad
1 selleristjälk, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3,5 dl kycklingbuljong
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk chilipulver
1 msk torkad oregano
3 msk färsk bladpersilja, grovhackad
2,5 dl (okokt mängd) långkornigt ris, färdigkokt
rapsolja

1. Koka riset.
2. I en stor stekpanna eller kastrull, i med rapsolja på ganska hög värme. I med kycklinglever och fläskfärs. Salta och peppra. Rör om då och då, det ska liksom fastna lite i pannan och bli lite krispigt.
3. I med 1 dl av buljongen och fräs tills den reducerats. Rör om då och då.
4. I med grönsakerna och rör om lite, dessa ska också liksom fastna lite i botten.
5. I med riset och resterande buljong, rör om tills buljongen sugits upp och riset är varmt. Blanda i persiljan.
6. Servera med öl och en god hot sauce.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar