Nu är det väl ändå snart vår! Då passar det väl bra med en sallad. Den här är både god och vacker!
5 dl matvete
en halv gurka, skivad
12 körsbärstomater, halverade
ett halvt fänkålsstånd, tunt skivad och strimlad
en näve färsk mynta, grovhackad
en näve färsk bladpersilja, grovhackad
en näve färsk oregano, grovhackad
1 dl granatäpplekärnor
1 halloumiost
en halv rödlök, tunt skivad
2 msk sherryvinäger
0,5 tsk socker
5 msk olivolja
2 msk granatäpplesirap
salt, svartpeppar
1. Börja med att blanda sherryvinäger, socker och rödlök i en liten bunke. Ställ åt sidan.
2. Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna lite.
3. Stek halloumiosten i olivolja så den får färg och blir så där crunchig och god. Strimla och skär den i kuber.
4. Hacka upp örter och grönsaker.
5. Häll det avsvalnade matvetet i en stor salladsskål, salta och peppra.
6. I med övriga ingredienser, avsluta med olivoljan, granatäpplesirapen och rödlöksblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar