onsdag 20 april 2016

MATVETESALLAD MED HALLOUMI OCH GRANATÄPPLE


 
 
Nu är det väl ändå snart vår! Då passar det väl bra med en sallad. Den här är både god och vacker!

5 dl matvete
en halv gurka, skivad
12 körsbärstomater, halverade
ett halvt fänkålsstånd, tunt skivad och strimlad
en näve färsk mynta, grovhackad
en näve färsk bladpersilja, grovhackad
en näve färsk oregano, grovhackad
1 dl granatäpplekärnor
1 halloumiost
en halv rödlök, tunt skivad
2 msk sherryvinäger
0,5 tsk socker
5 msk olivolja
2 msk granatäpplesirap
salt, svartpeppar

1. Börja med att blanda sherryvinäger, socker och rödlök i en liten bunke. Ställ åt sidan.
2. Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna lite.
3. Stek halloumiosten i olivolja så den får färg och blir så där crunchig och god. Strimla och skär den i kuber.
4. Hacka upp örter och grönsaker.
5. Häll det avsvalnade matvetet i en stor salladsskål, salta och peppra.
6. I med övriga ingredienser, avsluta med olivoljan, granatäpplesirapen och rödlöksblandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar