fredag 13 maj 2016

BIFF I OSTRONSÅS


 
 
Nästa goda kinesiska recept har också det härliga stinget av sichuanpeppar. Även här tar jag cognac i stället för shaoxingvin. Välj själv hur mycket chili du vill ha i.

400 g utskuren biff eller ryggbiff, strimlad
2 tsk cognac
1 tsk ljus soja
en gul lök, grovhackad
en bit färsk ingefära, riven
2 torkade chilifrukter
2 färska chilifrukter, finhackade
2 tsk sichuanpeppar, rostad och mortlad
en näve kinesisk gräslök, grovhackad
2 msk god ostronsås
1 msk socker
en nypa salt

1. Rosta sichuanpepparen i varm panna och mortla sedan.
2. Blanda salt, cognack och sojasås och lägg sedan i köttet, rör om ordentligt.
3. Woka köttet i omgångar, ta sedan upp och lägg åt sidan.
4. Hetta upp ny olja och lägg i löken, ingefära och den torkade chilin. Woka i 30 sekunder.
5. I med köttet, färsk chili, gräslök, sichuanpeppar, socker och ostronsås och woka i 30 sekunder.
6. Servera bums med basmatiris eller nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar