Ni vet väl att sardiner på konserv i olivolja är det godaste som finns? Här är ett enkelt och snabbt recept.
500 g spaghetti
2 burkar sardiner i olivolja
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 peperoncino
250 g goda körsbärstomater, delade
en näve färsk basilika, grovhackad
salt
olivolja
1. Fräs lök, vitlök och peperoncino i olivolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter.
2. I med tomaterna, och låt sjuda 10-12 minuter.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. I med sardinerna i stekpannan och sjud i 4 minuter. Smaka av med salt.
5. Häll av pastavattnet, men spara lite, och blanda med tomatblandningen. Späd eventuellt med pastavatten om såsen känns för torr. I med basilikan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar