måndag 30 januari 2017

PASTA AL FORNO ALLA SICILIANA












 

 

 

 

 

 

 

En underbar typ av pastagratäng som är väldigt vanlig på Sicilien. Den innehåller aubergine, brödsmulor och ost. Tar lite längre tid, men kan ju passa perfekt som söndagmiddag!

500 g valfri pasta av mindre format, vi tog fiore
600 g passata från goda tomater, eller gör din egen sås efter det här receptet, och mixa den sedan
2 bollar mozzarella, skivade
1 aubergine, skivad i centimetertjocka skivor
1,5 dl färskriven pecorino
1,5 dl brödsmulor
salt, svartpeppar
olivolja

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Bred ut aubergineskivorna på en tallrik eller liknande och salta för att dra ur vattnet. Låt stå 20-30 minuter, torka sedan av med hushållspapper.
3. Gör eventuellt såsen.
4. Koka pastan ett par minuter mindre än vad som står i anvisningarna.
5. Häll av pastavattnet och blanda pastan med passatan.
6. I en ugnssäker form, slå i lite olivolja i botten. Strö sedan ut hälften av ströbrödet. Bred sedan ut hälften av pastan.
7. Fördela ut mozzarellaskivorna.
8. Bred ut resten av pastan ovanpå detta.
9. Fördela ut aubergineskivorna ovanpå detta och avsluta med att strö över resten av ströbrödet och pecorinoosten.
10. Kör i ugnen cirka 30-35 minuter, eller tills den fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar