Makrill är ju den godaste fisken, dessutom nyttig. Att kombinera den med indiska kryddor var väldigt spännande. Det blev så klart fantastiskt gott!
500 g makrillfilé
Marinad:
1 tsk spiskumminfrön
1 tsk korianderfrön
0,5 tsk fänkålsfrön
2 tsk garam masala
1 ugnsrostad paprika, färdigköpt går bra
2 vitlöksklyftor
en bit färsk ingefära, stor som en tumme
en halv gul lök, grovhackad
1 msk tomatpuré
2 msk rostade kokosflingor
salt
rapsolja
Yoghurtsås:
250 g grekisk yoghurt
en liten näve färsk koriander, finhackad
saft och finrivet skal från en lime
1 tsk socker
2 salladslökar, finhackade
1. Gör marinaden. Rosta fröna i en torr stekpanna på hög värme ett par minuter. Mortla dessa sedan.
2. Blanda dessa i en mixer tillsammans med övriga ingredienser och kör till en röra. Späd med lite rapsolja och/eller vatten. Smaka av med salt.
3. Snitta fiskfiléerna ett par-tre gånger per sida och smeta in marinaden runt om. Ställ åt sidan, så länge som möjligt.
4. Gör såsen. Blanda ingredienserna i en bunke och låt stå tills servering.
5. Hetta upp en grillpanna, i med lite rapsolja och grilla fiskarna 3-4 minuter per sida.
6. Servera med basmatiris och limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar