Det här receptet är från Jamie Olivers tidning. En underbar rätt som tar lång tid, perfekt för en söndagmiddag. Köttet blir härligt mört och krispigt. Massor av goda smaker.
1 kilo sidfläsk i bit
2 liter kycklingbuljong
1 morot, grovhackad
1 selleristjälk, grovhackad
1 + 1 bit färsk ingefära, stora som tummar
1 + 1 msk tamarisoja
1 tsk ljus soja
4 + 2 salladslökar, grovhackade
2 msk röd chilipasta
2 msk risvinäger
1 tsk sichuanpeppar, mortlad
1 msk muscovadosocker
0,5 stjärnanis
en kanelstång
en liten peperoncino
1. Lägg fläsket i en stor kastrull tillsammans med morot, selleri och fyra av vårlökarna. Mosa den ena av ingefärsbitarna och lägg i. Slå i en av matskedarna tamarisoja och kycklingbuljongen. Koka upp, skumma av fettet och låt sjuda i två timmar.
2. Sila av buljongen och spara.
3. Ställ tillbaka kastrullen på plattan igen och koka upp två liter vatten. Lägg försiktigt i fläsket och koka tre minuter. Ta upp köttet och slå bort vattnet.
4. Sätt ugnen på 180°.
5. Skär köttet i trecentimetersbitar och stek dessa i en stekpanna med lite olja på hög värme tills de fått färg runt om. Salta lätt. Lägg i chilipastan och sichuanpeppar och stek en minut till.
6. Lägg allt i en stor ugnsform tillsammans med socker, risvinäger, kryddor, ljus soja och resterande tamarisoja. Slå på 5 dl av den sparade buljongen eller så mycket att det täcker köttet. Spara resten till ett annat tillfälle. Mosa den återstående biten ingefära och lägg i den också. Lägg över folie och kör i ugnen i två timmar.
7. Om du vill ha köttet krispigt, ta av folien när det återstår cirka 20 minuter.
8. Servera med basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar