Vit köttfärssås låter kanske lite halvmysko. Dock mycket gott och väl värt att prova, om och när man känner sig trött på den vanliga gamla slitna köttfärssåsen.
500 g spaghetti
300 g fläsk- eller blandfärs
1 palsternacka, tärnad
1 gul lök, finhackad
4 dl mjölk
2 dll kycklingbuljong
50 g smör
2 msk olivolja
färskriven parmesan
salt, svartpeppar
1. Fräs lök och palsternacka i en stekpanna ett par minuter på medelvärme i olivoljan och hälften av smöret.
2. Höj värmen lite och lägg i köttfärsen, fräs så det får färg.
3. Slå i mjölken och buljongen, sänk värmen och låt puttra cirka 20 minuter.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
5. När såsen är klar, smaka av med salt och peppar och rör ned resten av smöret.
6. Blanda såsen med pastan och servera med parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar