måndag 4 december 2017

SYRLIG FLÄSKGRYTA MED PARMESAN















 

 

 

 

 

 

Härlig köttgryta som påminner lite om dillkött med dillen och sin syrlighet.

600 g grytbitar av fläskkött, tärnat
4 schalottenlökar, halverade
4 morötter, halverade och skivade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk fänkålsfrön
1 dl torr sherry
5 dl god kycklingbuljong
1 msk grovkornig senap
40 g mjöl
rivet skal och saft från en ekologisk citron
0,5 dl grädde
en liten näve dill
25 g riven parmesan

1. Vänd köttbitarna i mjölet och fräs i omgångar i rapsolja i en gryta på medelhög värme i cirka 5 minuter. Ta ur och lägg åt sidan.
2. I med lite mer olja i grytan, sänk värmen en aning och fräs lök och morötter i 7-8 minuter.
3. I med vitlök och fänkålsfrön. Fräs en minut och lägg sedan i köttet igen. Slå i sherryn och låt koka ihop 3-4 minuter, slå sedan i buljongen och senapen.
4. Lägg på lock, koka upp och låt sedan sjuda i 2 timmar.
5. Gör en redning av 40 g mjöl, citronskal, citronsaft och lite vatten. Vispa ned detta i grytan efter de 2 timmarna, lite i taget, så det inte tjocknar för mycket.
6. Slå i grädden, dill och osten, låt sjuda 5 minuter till.
7. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar