KFC är en riktig skräpmatskedja som finns på ett antal orter i landet, dock inte i Stockholm, åtminstone inte ännu. Flottigt och torr kyckling, undvik dessa ställen. Pröva istället att göra egen fried chicken på Kentuckyvis hemma, enkelt, billigt och kanongott. Vi har tidigare haft recept på Southern Fried Chicken här, men i Kentucky hädar man om man använder frityrsmet eller doppar kycklingen i mjölk innan. Till detta kan man ha vit bbq-sås eller majonnäsen nedan.
600 g kycklinglårfilé
rapsolja
rikligt med mjöl, blandat med salt, cayennepeppar och svartpeppar
Chipotlemajonnäs:
1 dl majonnäs
1 dl grekisk yoghurt
1 msk chipotlepasta
salt, svartpeppar
1. Torka av kycklingbitarna ordentligt, de ska helst vara torra.
2. Vänd kycklingen i mjölblandningen.
3. Hetta upp rikligt med rapsolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bitarna färdiga i omgångar, det tar 10-15 minuter, de ska vara saftiga och krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Servera med ugnsrostad potatis och majonnäsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar