Snabb, god och vacker kycklingrätt som tar lite längre tid än 30 minuter.
600 g kycklinglårfilé, strimlad
2 tsk milt currypulver
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 gul lök, finhackad
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 vitlöksklyftor
en halv burk kokosmjölk
0,5 dl cashewnötter, grovhackade och rostade några minuter i het panna
1 tsk senapsfrön
en näve svartkål eller bladspenat, grovhackad
färsk koriander
rapsolja eller ghee
1. Blanda salt, peppar och curry i en bunke och lägg i kycklingen och blanda runt.
2. Hetta upp rapsolja eller ghee i en stekpanna på medelvärme och stek löken mjuk i cirka 5 minuter.
3. I med senapsfrön, vitlök och ingefära och stek några minuter till.
4. I med kycklingen, svartkålen och kokosmjölken, rör om sänk värmen och låt småputtra i cirka 20 minuter.
5. Servera med basmatiris och toppa med cashewnötterna och färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar