måndag 15 januari 2018

SPAGHETTI AL LIMONE










 

 

 

 

 

 

 

 

 

En mycket enkel, snabb och fräsch rätt. En specialitet på Amalfikusten där världens godaste citroner finns. Perfekt om du får oväntat besök. Vi vill inte att det ska smaka för mycket vitlök, det är därför vi gnider in skålen.

500 g spaghetti
saften från fyra ekologiska citroner
rivet skal från en ekologisk citron
1,5 dl färskriven parmesanost
1 vitlöksklyfta, halverad
en näve bladpersilja, grovhackad
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Under tiden, gör såsen. Ta en fin skål du vill servera rätten i. Gnid in skålen med den halverade vitlöksklyftan. Pressa i citronsaften i skålen och ta bort kärnorna. Lägg i hälften av den rivna osten, persiljan och citronskalet och blanda runt.
3. När pastan är klar, häll av vattnet, men spara lite, och blanda ned i skålen. Rör om ordentligt, späd eventuellt med lite pastavatten om det känns för torrt och servera med resten av den rivna osten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar