Godaste rätten på länge! Såsen blir underbart karamelliserad och god.
600 g kycklinglårfilé, strimlad
0,5 dl maizena
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
rapsolja
Till såsen:
0,5 dl honung
0,5 dl ljus soja
en vitlöksklyfta, riven
3 msk risvinäger
3 msk vatten
1 msk sriracha, eller välj själv hur stark du vill ha den
1 msk tomatpuré
1 tsk färskriven ingefära
lite salt och svartpeppar
en näve salladslök, grovhackad, till servering
1. Blanda maizena, salt och svartpeppar i en bunke. Blanda i kycklingbitarna och se till att de blir täckta.
2. Stek kycklingen på medelhög/hög värme i omgångar, cirka 6-8 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Blanda ingredienserna till såsen.
4. När du stekt sista kycklingomgången klar, i med all kyckling och slå på såsen och blanda. Sänk värmen och låt såsen koka ihop och reducera 4-5 minuter.
5. Severa med basmatiris och toppa med salladslöken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar