söndag 4 februari 2018

ENKLA KORV- OCH BÖNGRYTAN














 

 

 

 

 

 

 

Riktigt god gryta, ät den som matig soppa med ett gott surdegsbröd till eller med potatis eller potatismos. Det går egentligen bra med vilken korv som helst och vilka bönor som helst. Vi hade falukorv och bratwurst och black eyed peas.

500 g korv, skivad eller strimlad
en burk bönor, t. ex. cannellini eller svarta bönor
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 selleristjälk, skivad
6 dl god kycklingbuljong
75 g smör
en näve färsk bladpersilja
saften från en halv citron
olivolja
salt, svartpeppar

1. Häll av bönorna och skölj i vatten i ett durkslag.
2. Fräs korven i en stor gryta i olivolja på medelhög värme några minuter tills den får lite färg. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Sänk värmen till medel och fräs lök, vitlök och selleri 6-7 minuter.
4. Lägg i korven igen, häll på buljongen och låt sjuda 15 minuter.
5. Ta av från plattan, blanda i smör, bönor, persilja och citron. Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar