onsdag 19 september 2018

PAJ MED KRONÄRTSKOCKOR OCH SPENAT



















 

 

 

Enkel och god paj, perfekt till lunch! Degen går att förbereda.

Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula
0,5 dl vatten
en nypa salt

Fyllning:
en påse fryst spenat, 400 g, tina och krama ur så mycket vatten som möjligt
en burk kronärtsskockshjärtan, grovhackade
3 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
salt, svartpeppar

1. Mixa ingredienserna till degen i en matberedare. Forma till en boll och platta ut. Låt vila i kylen i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Kavla ut degen och bred ut i en pajform. Kör i ugnen 5-10 minuter.
4. Bred ut spenaten i pajformen och fördela kronärtskockorna.
5. Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll detta över pajen.
6. Kör pajen i ugnen i 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar