onsdag 5 september 2018

SPAGHETTI MED CHILISARDELLER, BRÖDSMULOR OCH KAPRIS


















 

 

 

 

Supersnabb och enkel pastarätt. Jag hade chilikryddade sardeller som jag hittade på Eataly, har du inte det, ta vanliga sardeller och smula i någon peperoncino eller två.

500 g spaghetti
3 skivor gammalt formbröd
1 dl olivolja
6 sardellfiléer
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 eller 2 peperoncini
2 msk kapris
en liten näve färsk bladpersilja

1. Mixa brödskivorna till brödsmulor i en matberedare.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Fräs vitlök, chili och sardeller i hälften av oljan på medelhög värme i en stor stekpanna ett par minuter, tills sardellerna lösts upp.
4. I med brödsmulorna och fräs under omrörning några minuter, tills de blivit härligt gyllene. Blanda i kaprisen.
5. Häll av pastavattnet och blanda pastan med hälften av brödsmulorna och persiljan.
6. Servera genom att strö mer brödsmulor över och ringla mer olivolja över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar