Om du har ont om tid och inte hinner göra den egen pizzadeg, testa en egen supersnabb och god variant med libanesiskt flatbread. Det brukar finnas nybakat varje morgon i så kallade "invandrarbutiker". Det funkar också med tortillabröd, men det blir inte riktigt lika gott. Välj själv vad du vill ha på.
Till 4 pizzor:
4 flatbread
250 g ricotta eller philadelphiaost
4 kokta potatisar, skivade
ett paket mozzarella, riven i mindre bitar
100 g, cirka ett halvt paket Apetina paneer, tärnad
några stora nävar färsk bladspenat
salt, svartpeppar
olivolja
Sätt ugnen på 275°. Bred ut ricottan på pizzorna och fördela ut resten av ingredienserna, potatisen underst, sedan ostarna. Salta och peppra! Ingen av ostarna har särskilt mycket smak i sig. Avsluta med spenaten och ringla olivolja över. Skicka in i ugnen, klart på några minuter! Servera med att pressa lite färsk citron över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar