tisdag 20 november 2018

SNABB VIT PIZZA MED POTATIS, SPENAT OCH PANEER















 

 

 

 

 

Om du har ont om tid och inte hinner göra den egen pizzadeg, testa en egen supersnabb och god variant med libanesiskt flatbread. Det brukar finnas nybakat varje morgon i så kallade "invandrarbutiker". Det funkar också med tortillabröd, men det blir inte riktigt lika gott. Välj själv vad du vill ha på.

Till 4 pizzor:
4 flatbread
250 g ricotta eller philadelphiaost
4 kokta potatisar, skivade
ett paket mozzarella, riven i mindre bitar
100 g, cirka ett halvt paket Apetina paneer, tärnad
några stora nävar färsk bladspenat
salt, svartpeppar
olivolja

Sätt ugnen på 275°. Bred ut ricottan på pizzorna och fördela ut resten av ingredienserna, potatisen underst, sedan ostarna. Salta och peppra! Ingen av ostarna har särskilt mycket smak i sig. Avsluta med spenaten och ringla olivolja över. Skicka in i ugnen, klart på några minuter! Servera med att pressa lite färsk citron över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar