onsdag 29 maj 2019

UGNSBAKAD LAX MED MISOSÅS

Misopasta, det finns vit, gul och röd. Den vita, som vi använder här, och som inte alls är vit, görs genom fermentering av sojabönor och ris. Den bästa mison köps i kinesiska eller asiatiska livsmedelsaffärer. Misopasta har mycket umami, den femte grundsmaken.

600 g laxfilé
1 msk sesamfrön, rostade
salladslök, grovhackad

Misosås
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 msk vit miso
2 msk honung
1 msk risvinäger
1 msk rapsolja
1 msk vatten

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rosta sesamfröna i en het torr stekpanna tills de fått lite färg.
3. Blanda ingredienserna till såsen, ställ sedan åt sidan.
4. Salta laxen och kör i ugnen tills den fått en innertemperatur på 52°.
5. Servera med basmatiris, sås och strö över sesamfrön och salladslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar