måndag 3 juni 2019

GRILLAD KYCKLING MED TOUM

Hittade det här receptet av en slump, hade aldrig hört talas om toum tidigare. Det var så fantastiskt gott att jag måste dela med mig. Det är som en libanesisk vitlöksstark variant av aioli.

600 g kycklinglårfilé
pitabröd
sallad
tomat

Toum:
6 vitlöksklyftor
2 äggvitor
2 msk citronsaft
3 dl rapsolja
salt

Marinad:
3 msk citronsaft
2 msk tomatpuré
1 msk malda korianderfrön
3 msk olivolja
0,5 dl toum

1. Toum: I en matberedare, mixa vitlök, äggvitor och citronsaft tills slätt och fint. Fortsätt kör, och droppa i oljan lite i taget tills röran blivit tjock och fin. Smaka av med salt.
2. Kyckling: Blanda citronsaft, tomatpuré, koriander, olja och 0,5 dl av toumen i en stor bunke. I med kycklinen och blanda om ordentligt. Låt marinera minst en timme.
3. Tänd grillen för direkt värme. När grillen har lagom temperatur, grilla kycklingen i cirka 10 minuter, vänd då och då.
4. Servera i goda varma pitabröd med god sallad och skivade tomater. Ringla toum över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar