tisdag 4 juni 2019

GRILLAD KOREANSK FLÄSKKARRÉ

Gochujang är en underbar koreansk fermentertad chilipasta som passar väldigt bra till grillat fläsk och som ger köttet en härligt djup röd färg av marinaden.

600 g fläskkarré i skivor

Marinad:
3 msk gochujang
2 msk japansk soja
2 msk mirin
2 msk risvinäger
2 msk sweet chili-sås
2 msk hoisinsås
1 msk vatten
1 msk rapsolja

1. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Spara hälften av såsen.
2. Lägg köttet i bunken och blanda om ordentligt, låt marinera en timme eller längre om du har tid.
3. Gör i ordning grillen för direkt värme, salta köttet och grilla på hög värme 7-8 minuter. Vänd ofta så det inte blir helt bränt.
4. När köttet är klart, skär det i strimlor och servera med nudlar eller ris, grillad grönkål och ringla resten av såsen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar