Gochujang är en underbar koreansk fermentertad chilipasta som passar väldigt bra till grillat fläsk och som ger köttet en härligt djup röd färg av marinaden.
600 g fläskkarré i skivor
Marinad:
3 msk gochujang
2 msk japansk soja
2 msk mirin
2 msk risvinäger
2 msk sweet chili-sås
2 msk hoisinsås
1 msk vatten
1 msk rapsolja
1. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Spara hälften av såsen.
2. Lägg köttet i bunken och blanda om ordentligt, låt marinera en timme eller längre om du har tid.
3. Gör i ordning grillen för direkt värme, salta köttet och grilla på hög värme 7-8 minuter. Vänd ofta så det inte blir helt bränt.
4. När köttet är klart, skär det i strimlor och servera med nudlar eller ris, grillad grönkål och ringla resten av såsen över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar