onsdag 15 april 2020

VEGETARISKT INDISKT PILAFFRIS

pilaff, ris, blomkål, broccoli, vegetariskt, koriander, mynta, cashew






















Snabb indisk rätt, där man kan ta grönsaker lite efter vad som är i säsong. Många ingredienser, men så blir det gott också!

2 dl basmatiris
3,5 dl god vegetarisk buljong
50 g smör
2 lagerblad
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen nejlika
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen gurkmeja
1 gul lök, finhackad
100 g färsk blomkål, i buketter
100 g färsk broccoli, i buketter
1 morot, tunt skivad
100 g ärtor, går bra med frysta
1 tsk socker
en peperoncino, smulad
2 msk russin
2 msk färsk koriander, grovhackad
2 msk färsk mynta, grovhackad
50 g cashewnötter, rostade och grovhackade
salt

1. Skölj riset noga.
2. I en stor stekpanna på medelvärme, i med smör, fräs kanel, kardemumma, lagerblad och nejlika ett par minuter. I med spiskummin, gurkmeja och lök, fräs 4-5 minuter.
3. I med blomkål, morot och broccoli, rör om och fräs 3 minuter. I med socker, salt och peperoncino och fräs en minut till.
4. I med riset och russinen, rör om och häll på den goda buljongen. På med lock och låt sjuda 15-20 minuter, eller tills vattnet sugits upp. Låt ärtorna koka med de sista 3-4 minuterna.
5. Servera med de färska örterna och strö över nötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar