tisdag 2 juni 2020

ITALIENSKA MANDEL- OCH KARDEMUMMAKAKOR

amaretti






















Goda mandel- och kardemummakakor, amaretti, utan vetemjöl. Det här blir 15-20 kakor.

80 g florsocker
215 g mandelmjöl
100 g strösocker
1 tsk malen kardemumma
en nypa salt
2 äggvitor
1 msk honung
1 tsk mandelextrakt

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Sikta ner florsockret i en bunke.
3. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Vispa i honungen och mandelextraktet.
3. Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en tredje bunke.
4. Blanda de torra ingredienserna med äggviteblandningen.
5. Forma till små bollar, vänd i florsockret och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Tryck till lite lätt.
6. Kör i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna och sikta över lite extra florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar