Fick tag på den fantastiska boken Hot Links and Country Flavors, en amerikansk bok om korvtillverkningens alla konster. 380 sidor, indelad i olika regioner, som The South, Louisiana, The Northwest etc. Allt från blodkorv, skaldjurskorv, och kinesisk fläsk- och räkkorv till kielbasa och bockwurst. Kort sagt, en korvälskares bibel!
Vi hämtar ett recept på chorizo från The Southwest, som här inkluderar, Texas, New Mexico, Arizona och södra Kalifornien.
Chorizo är det vanliga spanska ordet för korv och kan ju vara väldigt varierande typer av korv, till exempel spansk, mexikansk eller argentinsk, var och en med sin egen variant på kryddning. Vanligt är dock mycket spiskummin, chilipulver och någon färsk chili.
Det här är ett slags basrecept, ändra och lägg till som du själv vill. Det ger 10-15 korvar. Man kan också använda färsen till tacos, stekt ris eller i en god sås.
675 g fläskkarré
225 g grisfett
1 msk chilipulver
0,5 tsk malen svartpeppar
0,25 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
0,5 msk hela spiskumminfrön
0,5 tsk cayennepeppar
1 msk sött rökt paprikapulver
2 msk salt
0,5 dl rödvinsvinäger
en näve färsk koriander eller bladpersilja, hackad
1 färsk jalapeno, finhackad
svinfjälster
1. Mal fläsk och fett i en hushållsassistent med köttkvarn. Lägg i en bunke.
2. Blanda i övriga ingredienser och blanda ordentligt, gärna med händerna.
3. Ställ in i kylen ett par timmar.
4. Gör du korv, följ anvisningarna till hushållsassistenten.
5. Grilla, stek eller frys in!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar