onsdag 3 juni 2020

ROMESCOSÅS - PERFEKT TILL GRILLAT

romescosås, paprika, mandel, vitlök























Jättegod sås som har sitt ursprung i Katalonien i Spanien. Den passar perfekt till grillat, både kyckling och fisk.

2 paprikor
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 peperoncino, kan uteslutas
0,5 dl rostade mandelspån
1 tsk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Halvera paprikorna, kärna ur och lägg på ett ugnsfat med skinnsidan uppåt, pensla med olja, och kör i ugnen i 20 minuter, eller tills de blivit brända.
3. Ta ut paprikorna och lägg i en bunke med lock i 20 minuter.
4. Dra av skalen på paprikorna och kör i mixer med de övriga ingredienserna.
5. Smaka av med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar