En klassisk fransk bordelaise-sås innehåller rödvin, och äts normalt till kött. Här har vi en variant från New Orleans, det är en blandning av franskt och creolskt kök, med mycket vitlök och smör, kort sagt utsökt! Och det går lika bra med krabbkött eller hummer.
0,5 kg skalade räkor
4 + 2 msk smör
1 msk Tony Chachere's creole-krydda
en liten näve bladpersilja, grovhackad
4 salladslökar, grovhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl skaldjursbuljong
0,5 dl olivolja blandat med 1 msk vitvinsvinäger
1. Hetta upp en stekpanna på medelvärme, i med 4 msk smör.
2. I med creole-kryddorna.
3. I med persilja, salladslök och vitlök, fräs ett par minuter.
4. I med buljongen och olivoljeblandningen, låt koka ihop 5-6 minuter.
5. I med räkorna, låt dom bli varma och blanka av såsen med 2 msk smör.
6. Servera med spaghetti eller tagliatelle.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar