onsdag 16 december 2020

KAFFE- OCH HASSELNÖTSBISCOTTI

BISCOTTI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jättegoda skorpor som kräver lite pyssel med men är väldigt goda. Det blir ganska många av det här receptet, cirka 50 stycken, så då kanske det passar att ge bort några i julklapp?

1 dl hasselnötter
3 ägg
2 msk espressopulver
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör, rumstempererat
200 g socker
0,5 tsk vaniljpulver
80 g choklad, gärna med kaffesmak, grovhackad

1. Sätt ugnen på 180°. Rosta hasselnötterna i 10 minuter. Ta ut, och sänk värmen till 170°.
2. Dela ett av äggen, äggulan i en bunke och äggvitan i en lite mindre, den ska vi ha till att pensla degen med senare.
3. Knäck de två andra äggen i samma bunke som äggulan, i med kaffepulvret och vispa lite med en gaffel så det löser sig.
4. I en annan bunke, blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver.
5. I ytterligare en bunke, vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
6. Blanda i äggblandningen och vispa lite till.
7. Blanda ner de torra ingredienserna och vispa lite till.
8. Blanda i nötter och choklad.
9. Med blöta händer, dela degen i två delar och lägg på bakplåtspapper på varsin plåt. Pensla med äggvitan och strö över rörsocker.
10. Kör bägge plåtarna i ugnen, en uppe och en under, i cirka 30 minuter. Byt plats efter halva tiden.
11. Ta ut ur ugnen och skär försiktigt till lämplig storlek på skorporna.
12. Kör in i ugnen igen i 30 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
13. Ta ut och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar