Underbart krämigt och gott. Enkel vardagslyx! Jag tog fryst torskrygg, men det blir gott även med torsk- eller sejfilé.
500 g torskrygg
1 ägg
1 dl crème fraiche eller grädde
2 msk maizena
salt, svartpeppar
lite dill, kan uteslutas
ströbröd
smör
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Mixa fisken i matberedare. Krama ur så mycket vatten som möjligt och lägg över i en bunke.
3. Blanda i ägg, crème fraiche, maizena, salt, peppar och eventuellt dill.
4. Forma till lagom stora biffar. Vänd i ströbröd.
5. Stek i rikligt med smör på medelhög värme, 2 minuter per sida. Lägg över i en ugnssäker form.
6. Kör i ugnen tills de kommer upp i 52°.
7. Gör en enkel skysås på smör, grädde och lite soja.
8. Servera med ärtor och ett gott potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar