tisdag 7 september 2021

TRAY BAKE MED KYCKLING OCH SWEET CHILI

pak soi, bok soy, bok choi, traybake, tray bake,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hösten närmar sig, tray bake-tider. Här är ett till enkelt recept med allt i samma form.

8 kycklinglårfiléer
3 msk tamarisoja
4 msk sweet chili-sås
en liten bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
3 huvuden pak choi, kvartad och roten borttagen
en näve salladslök, grovhackad
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön

1. Sätt ugnen på 220°.
2. Blanda i en bunke, soja, sweet chili och ingefära. Lägg i kycklingen och blanda runt.
3. I en ugnssäker form, lägg kycklingen och såsen och kör i ugnen i 15 minuter.
4. Blanda pak choi och hälften av salladslöken i sesamoljan i en bunke, ta ut ugnsformen och blanda i. Strö över sesamfröna och kör i ugnen i ytterligare 10 minuter, eller tills kycklingen är färdig.
5. Ta ut och servera med ris och strö över resten av salladslöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar