tisdag 7 september 2021

TRAY BAKE MED LAX

Allt-i-ett, hela måltiden i en form, snabbt och enkelt.

8 potatisar, klyftade
500 g laxfilé, delad i 4 portionsbitar
4 vitlöksklyftor, skalade och delade
1 tsk peperoncini
1 tsk korianderfrön
1 tsk grovsalt
3 huvuden pak choi, kvartad och roten borttagen
salt, svartpeppar
olivolja

Dressing:
2 dl créme fraiche
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
saften och rivet skal från en ekologisk citron
lite grovhackad dill
lite grovhackad gräslök
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 220°.
2. Lägg potatis och vitlök i en ugnssäker form, salta och ringla över olivolja. Kör i ugnen i 15 minuter.
3. Mortla under tiden peperoncini, salt och korianderfrön till ett pulver.
4. Ta ut potatisen ur ugnen, strö över kryddblandningen, rör om, och kör in i ugnen i 10 minuter till.
5. Ta ut potatisen ur ugnen, pressa in laxen och pak choien, salta, rör om lite och kör en sista vända i ugnen i cirka 10 minuter till.
6. Blanda ingredienserna till dressingen.
7. Ta ut ugnsformen, ta ur vitlöksbitarna, mosa och blanda ner i dressingen.
8. Servera med dressingen ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar