tisdag 14 september 2021

ALLT-I-ETT MED SALSICCIA OCH GNOCCHI

När vi ändå är inne på tray bakes, så kör vi ett recept till, fast här har vi allt i en stor stekpanna. Som vanligt när vi har salsiccia, så är det den italienska färska korven, inte Scan eller liknande, dessa vet ni att vi skyr som elden. Och med gnocchi menar vi här potatisgnocchi.

500 g  potatisgnocchi
3 salsiccia-korvar med fänkål, urtagna ur sina skin, grovhackade
en burk goda hela tomater
en stor näve svart- eller grönkål eller spenat, grovhackat
en gul lök, finhackad
en nypa peperoncini
2 vitlköksklyftor, finhackade
olivolja
salt, svartpeppar
färskriven parmesan

1. I med olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme och fräs korven tills den fått färg, 4-5 minuter.
2. Sänk värmen lite och i med lök, vitlök och peperoncini, fräs någon minut till.
3. I med tomaterna och en dl vatten, låt småputtra 10 minuter. Efter 5 minuter, i med svartkålen.
4. Under tiden, koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Lägg i gnocchin och den är klar när den börjar flyta upp till ytan. Häll av vattnet.
5. När korven och tomaterna puttrat 10 minuter, i med gnocchin, rör om och låt stå någon minut.
6. Servera med svartpeppar och färskriven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar