Recept från norra Italien, en region som heter Friuli, nära österrikiska gränsen. Snabb och enkel mat. Det ska egentligen vara rökt ricotta som där finns överallt, men här är omöjlig att få tag på. Jag hittade en annan ost på Willys av alla ställen, den hette bara Rökt Ost, och den fungerade utmärkt. Hittar ni ingen rökt ost, ta vanlig färskriven parmesan.
2 paket potatisgnocchi
cirka 10 salamiskivor, tärnade
4 skivor prosciutto, tärnad
100 g smör
1,5 dl riven ost
salt, svartpeppar
1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
2. Lägg i gnocchin, när den flyter upp till ytan är den klar.
3. Under tiden, i en stor stekpanna, på medelhög värme, smält smöret och fräs salamin och prosciutton några minuter.
4. När gnocchin är klar, häll av vattnet och blanda ner den i stekpannan med smöret och skinkblandningen och fräs några minuter, tills den fått lite fin färg.
5. Servera med lite extra smält smör och den rivna osten ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar