För er som älskar paneer, en indisk rätt med kinesiska inslag, som kräver en del förberedelser. Välj själv hur stark du vill ha den.
1 rödlök, tunt skivad
4 vårlökar, grovhackade
1 röd paprika, grovt skuren och kärnorna borttagna
en liten bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
en eller två peperoncini eller färska chilifrukter, finhackade
ett paket Apetina Paneer5 msk maizena
5 msk mörk soja
1 msk srirachasås
2 msk ketchup
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 msk socker
svartpeppar
rapsolja
1. Häll 4 msk maizena i en bunke tillsammans med lite svartpeppar och 1 msk soja. Skär paneeren i kuber och blanda ner i bunken. Ställ åt sidan.
2. I en liten bunke, blanda resten av sojan, ketchup, vinäger, sriracha och socker. Rör om och ställ åt sidan.
3. I en till liten bunke, gör en redning av 1 msk maizena och 5 msk vatten.
4. I en stor stekpanna på medelhög värme, stek paneerkuberna i rapsolja så de får färg runt om. Gör detta i två omgångar. Ställ sedan åt sidan.
5. I samma stekpanna, fräs vitlök, chili och ingefära någon minut, sedan i med rödlöken, paprikan och hälften av vårlöken och fräs 2 minuter till.
6. I med sojablandningen och lite svartpeppar och rör om.
7. I med paneeren och rör om, sedan i med redningen och rör om igen.
8. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar